Sanılır ki, dini vecibeleri yerine getirmek insanı cennete götürür. Gereklidir ancak yetmez tabii ki.. Hiç bir bedel ödemeden Yaratıcı tarafından bize verilenler, sahip olduklarımız, hayat, zeka, bedenin her bir mucizevi organları, bilinç, aldığımız her bir nefes gibi saymak ile bitiremeyeceğimiz, havsalamızın alamayacağı kadar.. her an şükran ve minnet duyguları içerisinde olmamızı gerektiren, bize lütuf edilenler karşısında 7/24 ibadet etmek bile, karşılığı ödemek açısından bir zerre bile değildir. Aslen, bütün bu ritüeller bir anlamda insanoğlu için kusursuz bir kullanım klavuzudur. Yaratıcı, yarattığını ve onun ihtiyaçlarını, nasıl kullanılması gerektiğini en iyi bilendir. İşte dini vecibeler, ibadetler diye adlandırdığımız şeyler de insanoğlunun yaratılış formu için en ideal yaşam biçimini bizlere öğretir.
Minik bir örnek olarak; hani enerjisel tüm seanslarda, ”manevi ve enerjitic korunma” için en iyi yol olarak, fizik bedenin hatları belli olmayacak şekilde örtülmesi, değilse başın omuza kadar örtülmesi, o da mümkün olmuyorsa en azından taç çakranın örtülmesini öneriyoruz ya.. Burada örtünün dini bir sembol olmadığını, örtünmenin insanın doğasının gereği, olmazsa olmaz ihtiyaçlarından biri olduğunu anlamamız gerekiyor. Tüm ilahi öğretilerde yaşam tarzı olarak öğrendiğimiz her şeyin insanoğlunun yaşamsal ihtiyaçlarını kusursuz bir şekilde karşılayan yol haritaları olduğunu görüyoruz. Bunları gündelik hayatımızda kullandığımız zaman farkında olmadan da olsa inanılmaz kazanımlar elde ediyoruz.
Aynı şekilde, şifa enerjileri ile yapılan tüm çalışmalarda, fizik ötesinde çalışıldığı için tüm çakraların hafif bir örtü ile örtülmesi önerilir. En iyi topraklanmalardan birinin boy abdesti almak, en azından normal abdest ile el, ağız, burun, kol, kaş, ense ve ayakların yıkanması olduğunu deneyimliyoruz. Ve yine bedenin 7 noktasının aynı düzlemde bir süre beklemesi (secde) nin topraklanmanın tüm boyutlarda gerçekleştiği gibi .. Namaza başlarken odaklanılmış bir niyetin ardından baş parmak uçlarının kulak memelerine yaklaştırılması ya da dokundurulmasının el ve kulak refleks noktalarından (taç çakra sinir uçlarının) buluşturulması, ayaktayken kadının ellerinin tümus çakrada olması erkeğin ellerinin sakral çakrada olması, eğilirken ya da diz üstünde otururken ellerin diz kapaklarında olması gibi.. daha binlerce uygulama şekilleri bizler için günümüz bilim dallarının henüz çözmeye başladığı konularda bizlere tüyolar verir. Bunları uygulamak ile farkında olmasak da bizim için fiziksel, zihinsel ve duygusal sağlığı getiriyor. Bağlı olarak, doğru duygu, düşünce ve davranış alışkanlığı kazanılıyor.
Yaşamın her alanında bu kazanımları değerlendirirken, özellikle şifa enerjilerinde fizik ötesinde çalıştığımız için -yolumuzu şaşırmadan- en kestirme yolda devam etmemize olanak tanıdığı için bu ilahi öğretileri hayatımızın her alanına yerleştirmemizin önemini anlayabilme farkındalığı ile yaşayabilmek dileği ile ..
h.makam
Merhaba hocam ben reiki 3 seviyesindeyim kendi çapımda yakin ihtiyaci olan kişilere reiki yapiyorum peki ben sertifika nasil veririm yurt dışı bana hic eğitim vermeyen derneklere mi üye olmaliyim
Sertifika düzenleme (verme) konusunda, Derneklerin her hangi bir yetkilendirme fonksiyonu yoktur. Sadece, eğer dernek, üyelik döneminde kendi logosunu kullanmanıza izin veriyorsa, bu dönem içerisinde verdiğiniz sertifikaları süslemek için o derneğin logosunu da yerleştirebiliyorsunuz. Derneğin logosunu yerleştirmek; Sertifikayı derneğin onayladığı anlamına gelmez, sertifikayı imzalayan kişinin ya da işletmenin o derneğe üye olduğunu gösterir.
Kanarya Sevenler Derneği’ne üye olmak için, hayatınız boyunca en az bir kez Kanarya görmeniz şartı aranmıyor :)) Dernekler de öyle; Reiki bilmeseniz bile aidatını ödedikten sonra derneğe üye olabilirsiniz. Sadece bir kaç dernek vardır dünya genelinde, gerçekten Reiki uygulayıcılarını üye olarak kabul eden..
Reiki ya da diğer Şifa uygulamalarına dair düzenlenen sertifikaların, resmi geçerlilikleri olmayıp, kendi alanlarında katılım belgesi statüsündeki özel evrak niteliğindedirler. Kişisel olarak ya da İşletme adına düzenlenebiliyor.
Bu konuda verilen Sertifikalar büyük oranda Kişisel olarak onaylanan sertifikalardır.
İşletme adına düzenlenen sertifikalar ise; işyeri kaydı gerektiriyor.
Yapılan iş için gelir konusu sadece, Vergi dairesini ilgilendirir.
İş yeri açacaksanız da Belediyeden işyeri ruhsatı alınır.
Ruhsat için ise, yetkinlik belgesi isteniyorsa da, genellikle Üniversitelerin Uzaktan Eğitim Sistemi olan Sürekli Eğitim Merkezlerinden birinden Yaşam Koçluğu gibi kurs ve Diploma alınır. Üniversite onaylı bu Diploma ile açılan işyerinde, kişisel gelişim konularındaki (yasalar çerçevesinde) diğer çalışmalar da yapılabilir.
Yani, resmi olarak; Vergilendirme ve Ruhsatlandırma önemli.
Web siteleri üzerinden oluşturulan profesyonel işletmeler ise, İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden mükellefiyet alırlar.