TOPRAKLANMA nedir? Nasıl yapılır?

S:
Hocam Merhaba. Bir öğrencim topraklanmayi bir türlü anlayamıyor. En kolay nasıl anlatabilirim

 

C:

Gündelik yaşamda, elektrik akımları arasında yaşarız, üzerimizden radyo dalgaları geçer, manyetik alanlara maruz kalırız vs. Bütün bunlar enerji bedenimizin düzenli ve rahat çalışmasını engelleyen faktörlerdir. Üzerimizdeki bu fazla yükleri toprağa iletmek için TOPRAKLAMA yaparız. En iyi topraklanma fiziksel olandır. Yani; direk -mümkünse nemli bir- toprağa 10-15 dk. basmak, bu mümkün değilse ılık su, ile duş alarak iletken olan suyun toprağa ulaşırken üzerimizdeki fazla yükleri toprağa iletmesini sağlamak. Bu da o anda mümkün olmuyorsa, üzerimizdeki fazla elektrik yüklerinin en çok toplandığı el ayak ve ense kısmını ıslatmak yıkamak topraklanmaya yardımcı olur. Tabii ki bunlardan önce idrar atmak da topraklanmayı oldukça kolaylaştırır. İdrar içerisindeki üre ve ürik asitler oldukça iletken özelliği kazandırır.

Enerjisel olarak da, hayal etme, imgeleme yolu ile topraklama yapılabilir. Bunun nasıl yapılacağı ise, kişinin isteğine ya da sevdiği hayaline bağlıdır. Kimisi gök katlarından gelen ışığın bedeni yıkayıp sonra da toprak ile buluştuğunuz hayal edebilir. Kimisi duş aldığını hayal edebilir. Kimisi kendisini bir ağaçmış gibi düşünüp köklerinin toprağın taa derinliklerine kadar indiğini.. Kimisi de kendini denizde ya da okyanusta yüzüyor olarak düşünebilir.. Hepsinin işlevi aynıdır, yani topraklanma.

Topraklanma süresi ise yine kişinin kendisini rahatlamış, bu yüklerden arınmış hissetmesine kadardır. çok kısa ya da çok uzun sürebilir.. Örneğin yaşamsal alışkanlıkları içerisinde doğal topraklanma yapamayan bir kişinin ilk topraklanma çalışması 30 dk. sürebilir. Her gün yapıyorsa artık, zamanla topraklanma süresi 3-5 dk.ya kadar da düşebilir. Daha bariz bir örnek; günde en az 5 kez abdest alan ve namaz ibadetinde secde (vücudun 7 noktasının yüzey ile temasını) yapan kişinin açıkçası başka her hangi bir topraklamaya ihtiyacı kalmayacağı için topraklanmaya çalışmak gibi bir sorunu da yoktur